Vili Sivec brončani u seniorskoj konkurenciji

Vili Sivec brončani u seniorskoj konkurenciji
Datum: 16.12.2019

Grad Split bio je domaćin ovogodišnjeg trodnevnog plivačkog natjecanja, 14.-16.12.2019. godine, Prvenstva Hrvatske. Raspisane plivačke norme od strane Hrvatskog plivačkog saveza isplivalo je 413 plivačica i plivača iz 35 hrvatskih plivačkih klubova. Sa startnih blokova bazena ŠC „Poljud“ startano je u tri dana ukupno 1529 puta, a plivane su 23 pojedinačne i štafetne utrke. Plivači su bili podijeljeni u 4 dobne kategorije: seniori, mlađi seniori, juniori i mlađi juniori. Prijepodne su plivane kvalifikacije, osim u kategoriji mlađi juniori koji su se odmah borili za medalje, a poslijepodne su plivana finala u svakoj od preostalih kategorija. Kategorije su bile otvorene, što znači kako su se plivači mlađih kategorija mogli ravnopravno boriti za medalje u starijim dobnim kategorijama.  Za PK „Olimp“-Zabok nastupila je malobrojna ali plivački jaka ekipa plivačica i plivača predvođena sportskim direktorom prof. Ivicom Androićem. Treba napomenuti kako su to mahom plivači koji se natječu u kadetskim i mlađe juniorskim kategorijama, a svi odreda ravnopravno se natječu i pobjeđuju starije plivače. Za Olimp su plivali: Lana Halapir, Jana Pavalić, Hana Sivec, Vili Sivec, Petar Pavalić i Patrik Erceg. Isplivani rezultati su izvanserijski.

200 leptir ,Vili Sivec 4. mjesto-seniori, 3. mjesto-mlađi seniori, 3. mjesto-juniori, 1. mjesto-mlađi juniori.

                   Lana Halapir, 14. mjesto-seniorke, 13. mjesto-mlađe seniorke i juniorke.

50 slobodno ,Jana Pavalić (najmlađa natjecateljica finala) 7. mjesto-seniorke i mlađe seniorke, 6. mjesto juniorke, 3. mjesto mlađe juniorke. Jana se inače natječe u kadetskoj konkurenciji plivačica.

                       Petar Pavalić, 10. mjesto-mlađi juniori

                       Vili Sivec 2. mjesto-mlađi juniori

100 leđno, Petar Pavalić, 10 mjesto-mlađi juniori

200 leđno, Petar Pavalić, 8. mjesto-mlađi juniori, 10. mjesto-juniori

100 leptir ,Hana Sivec 8. mjesto-seniorke, 6. mjesto-mlađe seniorke, 5. mjesto-juniorke.

200 mješovito, Petar Pavalić 8. mjesto-mlađi juniori, 10. mjesto-juniori

                    Vili Sivec 3.mjesto-seniori, 1. mjesto-mlađi seniori, juniori. mlađi juniori. Vili je u finalu za tri stotinke sekunde bio brži od našeg proslavljenog bivšeg reprezentativca Maria Todorovića koji je od Vilija 15 godina stariji, i još uvijek aktivno pliva. Treba napomenuti kako se Vili Sivec inače natječe u kategoriji mlađih juniora.

                    Patrik Erceg 5. mjesto mlađi juniori.

100 slobodno ,Jana Pavalić 4. mjesto-mlađe juniorke.

50 leptir ,Jana Pavalić 2. mjesto-mlađe juniorke

                  Vili Sivec, 2. mjesto-mlađi seniori, mlađi juniori, 1. mjesto-juniori

                  Patrik Erceg, 5.mjesto-mlađi juniori

 Splitska plivačka „Bajka na dlanu“ završila je s ukupno 12 zasluženo osvojenih medalja.