Plivačice PK Olimp Zabok u B diviziji

Plivačice PK Olimp Zabok u B diviziji
Datum: 22.12.2016

Ovogodišnje Ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju održano je prošli vikend, 17. i 18. prosinca 2016. u Zadru za plivačke klubove A i B razreda i Splitu za C razred. Najbolji plivački klubovi rangirani u A i B razredima od prvog do šesnaestog mjesta u Hrvatskoj plivali su na 25 metarskom bazenu Višnjik u Zadru, a ostali iz C razreda na Poljudu u Splitu. Muška ekipa Plivačkog kluba Olimp Zabok natjecala se u B razredu klubova, a ženska u C razredu. U Zadru se natjecalo 245, a u Splitu 167 plivačica i plivača. Prema propozicijama Hrvatskog plivačkog saveza u svakoj disciplini programa nastupili su po dva najbolja predstavnika svakog kluba. Natjecali su se za bodove i ukupni zbir svih pojedinačnih i štafetnih utrka za konačan ekipni plasman plivačkih klubova u 2016. godini.Predvođeni sportskim direktorom prof. IvicomAndroićem za plivački klub Olimp Zabok plivali su od najstarijih prema najmlađima; Tin Bogdanić, Karlo Iljaš, Nikola Iveković, Lovro Futivić, Manuel Jurak, Vili Sivec, Marta Vidas, Magda Slovenec, Lana Halapir, Hana Sivec, Lara Lončarić i Tesa Novak.

Muška ekipa Olimpa svojim je angažmanom i profesionalnim pristupom u jakoj konkurenciji uspjela zadržati prošlogodišnji status i ostanak u B razredu plivačkih klubova osvojivši ukupno 12960 bodova. Neizvjesnost je trajala do samog kraja kada su Olimpovci za 34 boda pobijedili Grdelin iz Splita i ostali u B razredu. Isti scenarij odvijao se i u Splitu gdje su plivačice Olimpa iz Zaboka vodile borbu do samog kraja natjecanja za ulazak u B razred, a što su i izborile pobjedom nad splitskim Poškom za 142 boda i na taj način se plasirale u B razred. Plivačice Olimpa iz Zaboka osvojile su ukupno 12215 bodova. U B skupinu prelaze zajedno sa splitskim Mornarem.

 Plivači i plivačice Plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj svojim su odličnim plivanjem ovaj puta za boje svoje ekipe još jednom na reprezentativan način prezentirali Zagorje i grad Zabok.

Posebna zahvala na prijevozu u Zadar ide Dobrovoljnom vatrogasnom društvu iz Tuhlja.