PK Olimp na Kadetskom i PH za dobne skupina

PK Olimp na Kadetskom i PH za dobne skupina
Datum: 12.09.2018

Kadetsko PH u plivanju

U organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza na 50 metarskom olimpijskom bazenu PVC Mladost u Zagrebu održano je Prvenstvo Hrvatske u plivanju za kadete i kadetkinje. Na državnu smotru sportski direktor, prof. Ivica Androić, poveo je četiri kadeta i jednu kadetkinju. Najuspješniji je bio Patrik Erceg koji je osvojio srebrnu medalju na 100 leptir. Bila je to i jedina medalja za Olimp. Spomenutu dionicu Erceg je otplivao u vremenu 1:03,28. Erceg je vrlo dobar bio i na 100 slobodno gdje je osvojio petu poziciju s vremenom 58,43 sekunde.

Prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine

Na olimpijskom bazenu Svetice u Zagrebu održano je Prvenstvo Hrvatsk u plivanju za dobne skupine. Nastupilo je 315 plivača i plivačica iz 33 hrvatska plivačka kluba. Konkurencija je bila iznimno jako, a za sam odlazak na PH valjalo je isplivati ozbiljne   norme.
Plivački klub Olimp Zabok u četiri dana natjecanja ostvario je odličan rezultat osvojivši ukupno devet medalja, od toga po jednu zlatnog i srebrnog sjaja, te sedam brončanih medalja.

Najbolja u redovima Olimpa bila je mlađa juniorka Tesa Novak. Ona je osvojila zlato u svojoj konkurenciji na 200 m slobodno s rezultatom 2:09.32. S tim je rezultatom stigla do bronce u konkurenciji juniorki, a srebro joj je izmaklo za samo četiri stotinka. Tesa je spomenutu dionicu plivala u seniorskom finalu, gdje je bila odlična peta, a isti je uspjeh polučila i u konkurenciji mlađih seniorki. Na 100 leptir Tesa je bila srebrna kod mlađih juniorki, a brončana kod juniorki. Spomenutu dionicu prošla je u vremenu 1:04.57. I u ovoj je discipline Tesa plivala seniorsko finale gdje je bila peta, a istovremeno je bila i četvrta kod mlađih seniorki. Svoju petu medalju Tesa je osvojila na 100 slobodno, gdje je bila brončana u konkurenciji mlađih juniorki s rezultatom 59:81. Istovremeno je bila šesta kod juniorki u toj disciplini, isti je rezultat polučila kod mlađih seniorki, dok je u svojem trećem juniorskom finalu ova sjajna četrnaestogodišnjakinja bila sedma.


Preostale četiri bronce osvojene su u mješovitoj mlađe juniorskoj štafeti 4x100 slobodno čije boje su branili: Vili Sivec, Hana Sivec, Patrik Erceg i Tesa Novak.
Vrlo blizu medalje bila je mlađa juniorka Hana Sivec, koja je na 100 leptir bila četvrta.  U B finalu je svoj rezultat iz kvalifikacija popravila za čak dvije sekunde, no iako je imala treći rezultat (1:05.97) kod mlađih juniorki, zbog toga što je plivala B finale, morala se zadovoljiti četvrtim mjestom. Šteta. Hana bi s tim rezultatom bila šesta u seniorskom finalu. Na 50 slobodno Hana je plivala 27.94, što joj je bilo dostatno za visoko peto mjesto kod mlađih juniorki.

Junior Karlo Iljaš bio je šesti a 400 mješovito, mlađi junior Vili Sivec bio je sedmi na 100 leptir, dok je na 200 leptir bio osmi.  Plasman među deset ostvarila je i Lana Halapir koja je u konkurenciji juniorki bila deveta na 50 leptir.
Mlađe juniorska štafeta Olimpa u sastavu: Vili Sivec, Karlo Iljaš, Nikola Iveković i Patrik Erceg osvojila je četvrto mjesto.