Olimpovci odlični na prvom natjecanju na 50m bazenu - ''Victoria – Primorje'' 2020

Olimpovci odlični na  prvom natjecanju na 50m bazenu - ''Victoria – Primorje'' 2020
Datum: 25.02.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RIJEKA, 8. i 9. veljače 2020. godine:

Prošli vikend na Bazenima Kantrida u Rijeci održan je 12. Međunarodni plivački miting ''Victoria – Primorje'', treći HEP HPS Grand Prix Hrvatska sezone i verificirano natjecanje za isplivavanje olimpijskih normi.

 

Svoj nastup ostvarilo je 534 plivačica i plivača iz 49 klubova Italije (11), Slovenije (8), Mađarske (1) i Hrvatske (29). Dvodnevni grand prix miting održava se s jutarnjim kvalifikacijama i popodnevnim finalnim utrkama (A finale pliva 10 najbržih, B finale - najbolji juniori i mlađi juniori te C finale - samo mlađi juniori). Olimpovci su sa matičnog bazena Termi Tuhelj, predvođeni trenericom Larom Očić krenuli put Rijeke s četiri plivača i tri plivačice, u sastavu: Lana Halapir, Hana Sivec, Vili Sivec, Petar Pavalić, Mihaela Kramarić, Lovro Gorupić i Patrik Erceg. Vrlo dobar prvi nastup najstrarijih Olimpovca na velikom 50m bazenu možemo sagledati kroz pokazatelje. 28 startnih utrka, 11 finalnih utrka ( 4 x A finale, 4 x B finale i 3 x C finale ), sukladno tome 11 plasmana u 8 najboljih po dobnim kategorijama i na kraju, donijeli su doma 3 vrijedne medalje.

 

 

Odlično je plivao i na ovom natjecanju, ponajbolji Olimpovac - junior Vili Sivec koji je plivao dva puta u A i dva puta u B finalu te osvojio dvije srebrne medalje ( na 50 Slobodno u vremenu 24,45 sec i na 100 Leptir u vremenu 56,94 sec ) čemu je pridodao dva peta mjesta ( 50 i 200 m Leptira).

Juniorka Hana Sivec je plivala dva puta u A finalu i ostvarila plasmane nadomak medalji. Hana je bila četvrta na 50 m Leptira, peta u utrci na 100 Leptira.

Mlađi Junior Petar Pavalić kroz kvalifikacije doplivao je do tri finalne utrke. Plivao je jednom u B, a dvaput u C finalu što rezultatski izgleda ovako: dva 7. mjesta na 100 Slobodno i 100 Leđno te 8. mjesto na 50 Slobodno.

Novopečeni mlađi junior Patrik Erceg je u svom debiu na Victoriji uspio plivati u jednom u B a sutradan i u C finalu, pri čemu je osvojio jednu brončanu medalju na 50 m Leptir, već kroz kvalifikacije u vremenu 27,10 sec . Patrik Erceg bio je šesti na duplo duljoj dionici, 6. mjesto na 100 Leptira.

Plivačice Lana Halapir, Mihaela Kramarić i plivač Lovro Gorupić popravili su svoja osobna vremena.

U iznimno jakoj međunarodnoj konkurenciji Olimpovci su pokazali odlično plivanje, s ponosom predstavili svoj klub, Županiju Krapinsko-zagorsku pod sloganom ''Bajka na dlanu'', svoju plivačku bazu Terme Tuhelj i potvrdili da je dosadašnji tijek priprema polučio određene rezultate.