Olimpovci impresivni u Sisku i Splitu

Olimpovci impresivni u Sisku i Splitu
Datum: 05.05.2019

SISAK: Plivački klub Sisak Janaf bio je organizator 21. „Velike nagrade Sisak Janaf“, jednodnevnog međunarodnog natjecanja na 50 metarskom bazenu ŠRC Sisak. Uz sudjelovanje 151 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije plivala su i tri predstavnika PK Olimp iz Zaboka. Plivali su u jutarnjem i popodnevnom dijelu programa u subotu 4. svibnja 2019.godine. U Zagorje su donijeli ukupno 3 medalja, od toga 2 srebrne i 1 brončanu. Sve medalje osvojila je Jana Pavalić (2007.). Bila je srebrna na 50 i 100 leptir, te brončana na 50 slobodno u konkurenciji sa starijim plivačicama.

Pater Pavalić (2004.) svoj najbolji plasman ostvario je na 50 slobodno osvojivši 5 mjesto, a Mihaela Kramarić (2005.) uvrstila se u top 15 na 200 slobodno. Oboje su plivali u konkurenciji sa godinu dana starijim plivačima. Iduće natjecanje je već slijedećeg vikenda ponovo u Sisku gdje nastupaju mlađi kadeti i kadeti na Svetom Kvirinu koje natjecanje se boduje za HPS mini Grand prix Hrvatska. 

SPLIT: Najmlađi Olimpovci nastupili su na plivačkom natjecanju u Splitu pod nazivom: „Grdelini svetog Duje“. Šesnaesta izvedba  održana  je na 25 metarskom zatvorenom bazenu Poljud. Svake godine  najmlađi plivači okupljaju se na Grdelinu početkom svibnja u čast svetog Duje, zaštitnika grada Splita. Ove godine je održano u subotu i nedjelju, 4. i 5. svibnja 2019. godine. Na Grdelin tako odlaze najmlađi Olimpovci na svoje prvo natjecanje u sportskoj karijeri nakon što su od jeseni trenirali i učili sve četiri plivačke tehnike na bazenu Termi Tuhelj. Veselja, smijeha i odličnog plivanja nije nedostajalo ni ove godine. Nastupilo je 278 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Profesor Ivica Androić put Splita poveo je ukupno 18 natjecatelja, 10 dječaka i 8 djevojčica. Odličnim nastupima u oba dana natjecanja osvojili su ukupno 7 medalje od toga 3 zlatne, 2 srebrne i 2 brončane. Najbolji pojedinci iz redova Olimpa bili su najmlađi plivač Olimpa Toto Šipek Glavač (2010.) sa 4 osvojene medalje i Emma Horvat (2008.) sa 3 medalje. Toto je prvo pobjedom na 25  metara leptir osvojio Trofej Grdelin. Emma je također pobjedom u leptiru osvojila isti Trofej Grdelin. Toto je potom bio drugi na 25 leđno, treći na 25 prsno i prvi na 25 kraul. Emma je osvojila drugo mjesto na 50 leđno i treća na 50 kraul, a na 50 kraul je bila peta. U ukupnom plasmanu svoje kategorije Toto Šipek Glavač i Emma Horvat osvojili su prva mjesta. Emma je u uzbudljivoj završnici u zbroju četiri discipline pobijedila za 28 stotinki sekunde. Unutar prvih deset plasmana uvrstili su se svojim nastupima i Helena Dinjar, Hana Blažević i Lori šipek Glavač, a nadomak top 10 i Patrik Dinjar.. Svi ostali plivači pokazali su  htijenje i napredak popravivši pritom svoja osobna vremena. Boje Olimpa iz Zaboka branili su još; Petra Pećnik, Emili Halapir, Lana Angele Gašpar, Klara Mak, Fran Iveković, Luka Iveković, Benjamin Sven Kozina, Matija Škalec, Karlo Pećnik, Kristijan Torta, Patrik Dinjar, Ivan Barlović i Branimir Zeneral. I ovaj puta Olimpovci su na reprezentativan način prezentirali svoju Krapinsko zagorsku županiju, grad Zabok i Terme Tuhelj.