Olimpovci pobjednici mitinga Vodeni lav

Olimpovci pobjednici mitinga Vodeni lav
Datum: 24.06.2015

Varaždinske Toplice: Plivačice i plivači PK Olimp Terme Tuhelj pobjednici su najvećeg plivačkog natjecanja sjeverozapadnog dijela Hrvatske na otvorenom u Varaždinskim Toplicama. Organizator međunarodnog 5. po redu Mitinga Vodenog lava bio je Plivački klub Varaždinske Toplice, održanog na 50 metarskom olimpijskom bazenu Hotela Minerva. Prema propozicijama organizatora natjecanje je održano u jutarnjem i popodnevnom dijelu u subotu, 20. lipnja 2015. godine. Natjecalo se tristotinjak plivačica i plivača iz  šesnaest plivačkih klubova Hrvatske i Slovenije. Plivački klub Olimp Terme Tuhelj predvođen profesorom Ivicom Androićem i magistrom kineziologije Majom Bešenić nastupio je sa 26 natjecatelja, 9 plivačica i 17 plivača. 

Natjecatelji su bili podijeljeni prema dobi u pet skupina. Plivači u  kategoriji (A) 2000. godište i stariji, (B) 2001. i 2002., (C) 2003 i 2004., (D) 2005. i (E) 2006. i mlađi. Plivačice su se natjecale u kategoriji (A) 2002. i starije,  (B) 2003., (C) 2004 i 2005., (D) 2006. i (E) 2007. i mlađe. U druženju punom veselja Olimpovci su u Zagorje donijeli i 57 medalja: 36 zlatnih, 11 srebrnih i 10 brončanih. Potpomognutim Mihaelom Vukićem koji je doputovao sa studija iz Amerike i po prvi puta nastupio u Varaždinskim Toplicama osvojili su titulu najboljeg plivačkog kluba na mitingu osvojivši 719 bodova. U štafetnoj utrci 4 x 100 metara slobodno na kraju programa Olimp je nastupio s dvije štafete i osvojio prvo i drugo mjesto. Najviše medalja u individualnim disciplinama osvojili su Tesa Novak, Lara Lončarić, Mia Hren i Mauro Šipek Glavač sa 6 medalja, Nikola Iveković i Vili Sivec sa 5, Mihael Vukić i Patrik Erceg sa 4, Filip Husnjak i Ivan Bogdanić sa 3, Karlo Iljaš i Andrija Anić sa 2 i Lana Halapir, Željko Filipović, Bruno Ricijaš, Gašpar Futivić i Roko Damiani sa 1 medaljom.

U štafetnoj utrci na 4 x 100 slobodno zlatno odličje osvojili su, Karlo Iljaš, Lara Lončarić, Tesa Novak i Patrik Erceg, a srebrno, Lana Halapir, Nikola Iveković, Vili Sivec i Mia Hren. Od ostalih vrijednih rezultata treba spomenuti i da su nadomak medalji osvojivši četvrta mjesta bili, Lovro Futivić i Karlo Agrež sa dva četvrta mjesta i Karlo Iljaš, Patrik Erceg, Ivan Bogdanić, Gašpar Futivić, Marta Vidas sa jednim četvrtim mjestom.. Unutar prvih deset plasmana više puta bili su još i Manuel Jurak, Tin Bogdanić i Magda Slovenec. Svoja osobna vremena popravile su i Ivana i Dora Vlašić. Odlično je plivala i naša reprezentativka Hrvatske za osobe s invaliditetom Ana Majsec. Timski i individualno odlično su promovirali svoju Krapinsko zagorsku županiju i slogan Bajka na dlanu.