Olimpovci osvojili 16 medalja na ljetnom Prvenstvu Hrvatske

Olimpovci osvojili 16 medalja na ljetnom Prvenstvu Hrvatske
Datum: 23.07.2015

Ovogodišnje ljetno Prvenstvo Hrvatske u plivanju kao i Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine održano je u Zagrebu od 18. do 21. srpnja 2015. godine. Uspješan organizator bio je Hrvatski plivački savez. Prvenstvo je održano na 50 metarskom vanjskom olimpijskom bazenu ŠRC Mladost. Nastupilo je 480 plivačica i plivača iz 34 hrvatska plivačka kluba. U iznimno jakoj domaćoj konkurenciji nastupilo je i 13 natjecatelja Plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj, 4 plivačice i 9 plivača. U pratnji  renomiranog plivačkog stratega i sportskog direktora prof. Ivice Androića nastupili su: Mihael Vukić, Filip Husnjak, Tin Bogdanić, Karlo Iljaš, Nikola Iveković, Željko Filipović,  Manuel Jurak, Lovro Futivić, Vili Sivec, Suzana Ćorić, Lara LončarićHana Sivec i najmlađa Tesa Novak. Na državnom prvenstvu pravo nastupa imaju samo oni natjecatelji koji su ostvarili kvalifikacijske norme koje je propisao Hrvatski plivački savez. Na ljetnom Prvenstvu Hrvatske plivačice i plivači Plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj osvojili su 16 individualnih medalja, dva zlata, šest srebra i osam bronci.

Prvog dana natjecanja u subotu Olimpovci su odličnim plivanjem osvojili 6 medalja u individualnim disciplinama. Dvije su bile srebrne i četiri brončane. U seniorima je Mihael Vukić osvojio brončanu medalju na 50 leptir. Karlo Iljaš je u mlađim juniorima odvojio broncu na 1500 metara slobodno, a Suzana Ćorić je također u mlađim juniorima osvojila broncu na 200 mješovito. Tesa Novak je kao najmlađa osvojila u kadetima srebra na 200 i 800 slobodno. U popodnevnom dijelu programa primila je i poseban poklon organizatora u vidu torbe sa športskom opremom za osvojeno ukupno četvrto mjesto na serijalu natjecanja Mini Grand Prix Hrvatska. Nikola Iveković bio je brončani na 200 slobodno i također je nagrađen športskom opremom za osvojeno šesto mjesto na Mini Grand Prix-u. Od ostalih vrijednih rezultata vrijedi naglasiti da je Filip Husnjak bio šesti u seniorima na 1500 slobodno. Lara Lončarić bila je osma u kadetima na 200 slobodno. Muškta štafeta u sastavu Nikola Iveković, Željko Filipović, Manuel Jurak i Vili Sivec osvojila je peto mjesto u kadetima na 4 x 200 slobodno.

Drugi dan natjecanja u nedjelju bio je naročito uspješan za Suzanu Ćorić, plivačicu PK Olimp Terme Tuhelj koja plivanje trenira u Švicarskoj. Pobijedila je na 100 leptir u konkurenciji mlađih juniorki i juniorki, te bila druga u mlađim seniorkama. U disciplini 400 mješovito druga je bila u mlađim juniorkama i treća u mlađim seniorima i seniorima. O ostalih rezultata vrijedi spomenuti četvrto mjesto u kadetima Tese Novak na 100 leptir i peto mjesto Karla Iljaša u juniorskoj konkurenciji na 400 mješovito.

Trećeg dana natjecanja dvije medalje osvojio je Karlo Iljaš. Na 800 slobodno bio je srebrni u mlađim juniorima i brončani u juniorima. Od ostalih vrijednih rezultata valja spomenuti četvrto mjesto Filipa Husnjaka u općoj kategoriji i mlađim seniorima na 800 slobodno, šesto mjesto Suzane Ćorić u mlađim juniorkama na 100 prsno, osmo mjesto Željka Filipovića na 800 slobodno u kadetima i deseto mjesto Nikole Ivekovića na 100 prsno u kadetima. Kadetska štafeta Olimpa u sastavu Nikola Iveković, Željko Filipović, Vili Sivec i Manuel Jurak na 4 x 100 slobodno osvojila je šesto mjesto.

Zadnjeg dana natjecanja Tesa Novak osvojila je srebrnu medalju u kadetima na 400 slobodno. Suzana Ćorić bila je brončana u mlađim juniorima na 200 prsno. Karlo Iljaš osvojio je četvrto mjesto  na 400 slobodno u mlađe juniorskoj konkurenciji, a Filip Husnjak bio je sedmi u općoj i mlađe seniorskoj konkurenciji iste discipline, kao i Nikola Iveković koji je zauzeo osmo mjesto u kadetima. Na 100 slobodno Tesa Novak zauzela je šesto mjesto u kadetima na 100 slobodno. U disciplini 200 prsno Lara Lončarić bila je osma također u kadetima.

Svi ostali plivači Plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj koji nisu ostvarili plasmane unutar prvih deset, a bilo ih je podosta od 10 do 20 mjesta dali su trenutno svoj maksimum i na reprezentativan način kao i ponajbolji Olimpovci promovirali Krapinsko zagorsku županiju i slogan Bajka na dlanu. Slijedi jednomjesečna stanka i pripreme za novu plivačku sezonu 2015/2016.