Olimpovci osvojili 14 medalja na Prvenstvu Hrvatske u Rijeci

Olimpovci osvojili 14 medalja na Prvenstvu Hrvatske u Rijeci
Datum: 24.03.2015

Ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske u plivanju i PH za dobne skupine održano je u Rijeci od 19. do 22. ožujka 2015. godine. Organizator natjecanja bio je Hrvatski plivački savez i Plivački klub Primorje Riječka banka. Natjecanje je održano na 50 metarskom bazenu Kantrida uz sudjelovanje ponajboljih hrvatskih plivačica i plivača. koji su na izlučnim natjecanjima tijekom sezone ostvarili potrebne norme za sudjelovanje. Pod stručnim ravnanjem sportskog direktora prof. Ivice Androića PK Olimp Terme Tuhelj nastupio je sa 10 natjecatelja, 5 plivačica i 5 plivača. Plivačice i plivači iz kategorija kadeta, mlađih juniora, juniora, mlađih seniora i seniora, borili su se za naslove državnih prvaka u osamnaest pojedinačnih i tri štafetne discipline, te  kao pokušaj ostvarenja potrebnih kvalifikacijskih normi za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kazanu. Natjecateljski program obuhvatio je jutarnje kvalifikacije i poslijepodnevna finala. Kadetski dio programa plivao se za državne medalje u jutarnjim kvalifikacijama, jer su sve kadetske grupe bile finalne. Vidjeli smo odlično plivanje i sve ponajbolje hrvatske plivačice i plivače. Plivački klub Olimp Terme Tuhelj osvojio je ukupno 14 medalja, od toga 2 zlatne, 4 srebrne i 8 brončanih. Najuspješnija plivačica bila je Jana Vranić osvojivši pet medalja, dva zlata, srebro i dvije bronce.

Prvog dana natjecanja plivale su se duge discipline. Karlo Iljaš osvojio je brončanu medalju u disciplini 1500 metara slobodno u mlađim juniorima. Filip Husnjak je u mlađim seniorima bio peti. Tesa Novak je na 800 slobodno bila šesta u kadetima, iako je još mlađa kadetkinja, Hana Sivec deveta, a Nikola Iveković dvanaesti.

Drugog dana je Tesa Novak u kadetima osvojila srebrnu medalju na 400 slobodno. Suzana Ćorić je kao mlađa juniorka u finalu na 100 leptir bila brončana. Nikola Iveković bio je peti kadet na 400 slobodno isto kao i Karlo Iljaš u mlađim juniorima. Filip Husnjak je u istoj disciplini bio sedmi u mlađim seniorima, Željko Filipović deveti kadet, Lara Lončarić jedanaesta i Vili Sivec petnaesti kao najmlađi muški natjecatelj  ovog državnog prvenstva. U disciplini 100 leptir Tesa Novak bila je sedma, a Hana Sivec deseta u kadetima. Na 200 mješovito Suzana Ćorić zauzela je osmo mjesto u mlađim juniorkama.

Na početku popodnevnog finala trećeg dana natjecanja Ana Majsec plivala je revijalnu utrku plivača s invaliditetom u sastavu reprezentacije Hrvatske. Juniorka Jana Vranić osvojila je zlato na 50 i broncu na 200 slobodno. Nikola Iveković i Tesa Novak osvojili su bronce u kadetima na 200 slobodno. U disciplini 200 leptir Suzana Ćorić bila je srebrna u kategoriji mlađih juniorki i juniorki, te brončana kao mlađa seniorka. Na 100 prsno Nikola Iveković bio je šesti kadet, a Suzana Ćorić sedma mlađa juniorka u državi. Na 200 leptir Vili Sivec bio je osmi kadet, a Hana Sivec deveta kadetkinja. Karlo Iljaš je u disciplini 200 slobodno bio deseti mlađi junior, a Lara Lončarić jedanaesta na 100 prsno.

Četvrtog i ujedno zadnjeg dana natjecanja Jana Vranić osvojila je zlatnu medalju na 100 slobodno, srebrnu na 50 leptir u juniorskoj kategoriji i brončanu kao mlađa seniorka. Nikola Iveković osvojio je brončanu medalju na 100 slobodno u kadetskoj konkurenciji. Tesa Novak bila je četvrta u kadetima na 100 slobodno, a Lara Lončarić dvanaesta na 200 prsno.

Natjecatelji Plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj; Filip Husnjak, Karlo Iljaš, Nikola Iveković, Željko Filipović, Vili Sivec, Jana Vranić, Suzana Ćorić, Lara Lončarić, Hana Sivec i Tesa Novak na reprezentativan su način promovirali slogan Turističke zajednice, Bajka na dlanu.