Olimpovci bogatiji za 3 pehara i 9 medalja sa Patrika u Zagrebu

Olimpovci bogatiji za 3 pehara i 9 medalja sa Patrika u Zagrebu
Datum: 23.03.2017

ZAGREB. Plivačice i plivači Olimpa iz Zaboka nastupili su prošli vikend u Zagrebu na 13. Mitingu svetog Patrika 2017. koji je uspješno organizirao Plivački klub Novi Zagreb. Plivalo se na 25 metarskom bazenu Utrina uz sudjelovanje rekordnih 869 natjecatelja iz 25 ponajboljih hrvatskih klubova. Plivački klub Olimp Zabok pod vodstvom trenerice mlađih kategorija  mag. cin. Maje Martinić nastupio je sa 8 plivačica i 10 plivača. Sveti Patrik je dvodnevno plivačko natjecanje namijenjeno najmanjoj populaciji plivača iz Republike Hrvatske uz osnovnu ideju popularizacije plivanja kod najmlađe populacije i njihova priprema za buduća velika natjecanja. Prema propozicijama organizatora plivalo se u četiri dobne kategorije. U subotu popodne, 18. ožujka godine plivalo je 335 plivača u kategorijama (A) 2005. i (B) 2006. godište dionice od  50 metara, a u nedjelju u jutro rekordnih 534 plivača u kategorijama (C) 2007. i  (D) 2008. godište. Najmlađi su plivali 25 metarske dionice. Za sto bolji ukupni plasman bio je potreban najmanji mogući zbir vremena iz četiri plivačke tehnike (leptir, leđno, prsno i kraul), natječući se za pehar pun bombona najbržem u svakoj kategoriji. Medalje su se dijelile najboljima u svakoj disciplini i svakoj kategoriji. Na kraju natjecanja u oba dana plivala se i štafetna utrka koja je još dodatno pospješila i ovako glasnu i veselu podršku s tribina. Za Plivački klub Olimp Terme Tuhelj na ovom natjecanju nastupili su plivači; Ivan Bogdanić, Noa Benčić, Patrik Erceg, Andrija Anić, Mauro Šipek Glavač, Viktor Ostriž,  Leon Novak, Matija Bartol, Pio Žnidarec, Toto Šipek Glavač, te plivačice Gita Vlahek, Jana PavalićLea Piljek,  Mia Hren, Vanja Bartol, Erika Pia Besednik, Lori Šipek Glavač i Emma Horvat.

U oba dana natjecanja Olimpovci su ostavili odličan dojam.  Osvojili 3 pokala za najuspješnije natjecatelje i ukupno 9 medalja od toga 2  zlatne, 5 srebrnih i 2 brončane. Oborena su i dva rekorda mitinga i to u disciplinama 25 leptir i 25 slobodno.  Prvog dana natjecanja u subotu popodne Olimpovci su osvojili 5 medalje, od toga 3 srebrne i 2 brončane. Patrik Erceg je u kategoriji (A – 2005. godište) bio srebrni na 50 leptir i 50 prsno, te brončani na 50 slobodno. Na 50 leđno bio je nadomak medalji osvojivši četvrto mjesto. U ukupnom zbiru četiri discipline osvojio je pokal za treće mjesto. Mauro Šipek Glavač je u kategoriji (B – 2006. godište) bio srebrni na 50 leptir i brončani na 50 slobodno. Na 50 leđno bio je nadomak medalji osvojivši četvrto mjesto,  a na 50 prsno bio je šesti. U ukupnom zbiru četiri discipline osvojio je pokal za treće mjesto. Od ostalih vrijednih rezultata vrijedi spomenuti i 15 mjesto Ivana Bogdanića na 50 prsno.

Drugog dana natjecanja Olimpovci su osvojili 4 medalje od toga 2 zlatne i 2 srebrne. Mia Hren je u kategoriji (C – 2007. godište) bila zlatna na 25 slobodno i srebrna na 25 leptir. Na 25 prsno bila je nadomak medalje osvojivši četvrto mjesto, a na 25 leđno peta. U ukupnom zbiru četiri discipline osvojio je pokal za drugo mjesto. U disciplini 25 slobodno oborila je rekord mitinga Petre Mijić iz Splita iz 2011. godine s rezultatom 14,48 sekundi. Jana Pavalić je u kategoriji (D – 2007. godište) bila zlatna na 25 leptir također sa rekordom mitinga u vremenu 15,53 sekunde. Rekord je dosad držala također Petra Mijić i datira iz 2011. Godine. Na 25 slobodno bila je srebrna. Nadomak medalji bila je na 25 leđno osvojivši četvrto mjesto, a na 25 prsno jedanaesta. U ukupnom zbiru osvojila je odlično peto mjesto. Od ostalih rezultata vrijedno je spomenuti da je  Vanja Bartol bila osma na 25 slobodno, Lori Šipek Glavač osma na 25 leptir i deveta na 25 prsno. Leon Novak bio je osmi na 25 slobodno, a Toto Šipek Glavač dvije godine mlađi od konkurenata jedanaesti na 25 leptir. Svi ostali plivači popravili su svoja osobna vremena i ovaj puta u Zagrebu na reprezentativan način predstavili svoju Krapinsko zagorsku županiju i grad Zabok. Sportski direktor prof. Ivica Androić može biti zadovoljan viđenom izvedbom i razinom forme svojim najmlađih plivačica i plivača.  Plivačka sezona u punom je tijeku. Iduće natjecanje je Žabac na 50 metarskom bazenu Mladosti u Zagrebu.