Odlični Olimpovci osvojili 12 medalja u Splitu

Odlični Olimpovci osvojili 12 medalja u Splitu
Datum: 10.05.2016

SPLIT: U organizaciji Plivačkog kluba Grdelin iz Splita održano je već tradicionalno  trinaesti put po redu plivačko natjecanje za najmanje pod nazivom: „Grdelini svetog Duje“. Natjecanje je održano na 25 metarskom zatvorenom bazenu Poljud  i organizirano je za plivačice i plivače do 11 godina starosti. Svake godine  najmlađi plivači okupljaju se na Grdelinu početkom svibnja u čast svetog Duje,zaštitnika grada Splita. Mnogim generacijama plivača to je prvo natjecanje  u športskoj karijeri. Kao i svake godine domaćin je natjecanje organizirano po uzoru na prava plivačka natjecanja sa elektroničkim mjerenjem vremena, sucima, najavama voditelja i punim tribinama. Veselja, smijeha i odličnog plivanja nije nedostajalo ni ove godine. Nastupilo je četristotinjak natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prema propozicijama organizatora plivalo se u tri dobne skupine, (A) za plivačice i plivače 2005. godište, (B) 2006. godište i (C) 2007. godište i mlađi. Profesor Ivica Androić i trenerica mlađih kategorija mag. kin. Maja Bešenić put Splita u subotu, 08. svibnja 2016. godine poveli su ukupno 21 natjecatelja, 15 dječaka i 6 djevojčica. Odličnim nastupima u oba dana natjecanja osvojili su ukupno 12 medalja, 2 zlatne, 6 srebrnih i 4 brončane.

Osvajači medalja u oba dana natjecanja za Plivački klub Olimp Terme Tuhelj su:

Najbolji pojedinac: Mauro Šipek Glavač (B), zlato na 50 leptir, srebra na 50 prsno i 50 slobodno i bronca na 50 leđno. U ukupnom poretku kategorije (B) iz zbroja četiri rezultata zauzeo je prvo mjesto kod dječaka. Za zlato u delfinu osvojio je i prestižni Trofej Grdelin i ručni sat.

Patrik Erceg (A), zlato na 50 leptir, srebro na 50 slobodno, bronca na 50 prsno i peti na 50 leđno. U ukupnom poretku kategorije (A) iz zbroja četiri rezultata zauzeo je treće mjesto kod dječaka. Prvim mjestom u delfinu osvojio je i prestižni Trofej Grdelin i ručni sat.

Mia Hren(C), tri srebra na 25 leptir, 25 prsno i 25 slobodno, a na 25 leđno bila je nadomak medalje sa četvrtim mjestom. U ukupnom poretku kategorije (C) osvojila je drugo mjesto među djevojčicama.

Dvije bromčane medalje osvojila je i štafeta djevojčica na 4 x 25 slobodno i 4 x 25 mješovito u sastavu (Mia Hren, Jana Pavalić, Vanja Bartol i Lori Šipek Glavač. 

Od ostalih vrijednih rezultata unutar prvih deset plasmana treba istaći debitanticu Janu Pavalić koja je iznenadila plivačku javnost sa četvrtim mjestom na 25 slobodno, petim na 25 leptir i dva osma mjesta na 25 leđno i 25 prsno.

Peta mjesta zauzela je Olimpova muška štafeta na 4 x 50 slobodno i 4 x 50 mješovito u sastavu (Mauro Šipek Glavač, Patrik Erceg, Roko Damiani i Andrija Anić). Svi ostali plivači pokazali su  požrtvovnost i napredak popravivši svoja osobna vremena. Nastupili su pored ostalih još i Gita Vlahek, Lea Piljek, Erika Pia Besednik, Leon Novak, Matija Bartol, Ivan Križnik, Noa Benčić, Lovro Gorupić, Jurica Mikulec, Martin Majsec, Karlo Bartolek, Viktor Ostriž i Toto Šipek Glavač. I ovaj puta Olimpovci su na reprezentativan način prezentirali svoju Krapinsko zagorsku županiju i slogan Bajka na dlanu. Iduće natjecanje je već za tjedan dana za kadete u Sisku pod nazivom Sveti Kvirin koje se boduje i za HPS mini Grand Prix Hrvatska.