Natjecatelji Olimpa na pripremama u Šibeniku

Natjecatelji Olimpa na pripremama u Šibeniku
Datum: 28.08.2015

ŠIBENIK: Plivačice i plivači Plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj novu plivačku sezonu 2015 / 2016. započeli su pripremama u Šibeniku. Profesor Ivica Androić na put je poveo 15 natjecatelja koji će treninge obavljati na poznatom bazenu Crnica u Šibeniku koji je ovo ljeto bio domaćin plivačkim reprezentacijama i vaterpolo selekciji Hrvatske pred nastup na svjetskom prvenstvu u Rusiji. Pripreme su trajale od 23. do 30. kolovoza 2015. godine u kojem vremenu će natjecatelji biti na okupu i cjelodnevno angažirani na provođenju programa i zadataka, a pritom promijeniti ambijent i promovirati Zagorje pod poznatim sloganom Bajka na dlanu.

Na pripreme su pozvani i sudjeluju od najstarijeg prema najmlađima; Filip Husnjak, Karlo Iljaš, Tin Bogdanić, Ana Majsec, Jana Vranić, Marta Vidas, Nikola Iveković, Željko Filipović, Manuel Jurak, Lovro Futivić, Karlo Borovčak, Vili Sivec, Lara Lončarić, Hana Sivec i Tesa Novak.

Naš Filip Husnjak zbog fakultetskih obveza na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu nastavlja trenirati u zagrebačkoj Mladosti. Ovo mu je bio zadnji ovogodišnji trening. Želimo mu sve najbolje u daljnjem školovanju i športskim rezultatima.

Na pripreme i novu akademsku godinu u Ameriku je otputovao i stipendist Mihael Vukić koji studira i pliva na California State University of Bakersfield. Senior Goran Koprivnjak ove godine diplomirao je na The George Washington University-ju i tamo trenutno obavlja praksu. Ove godine zbog obveza nije  dolazio u Hrvatsku pa nije mogao nastupiti na Prvenstvu Hrvatske. Najmlađi Olimpovci pod vodstvom mag. cin. Maje Bešenić započinju pripreme kod kuće u Tuheljskim Toplicama. Prema planu i programu natjecanja Plivački klub Olimp Terme Tuhelj u svojoj dvadesetoj sezoni planira nastup na dvadesetak i više plivačkih natjecanja u zemlji i inozemstvu. Planiraju se nastupi na dva državna prvenstva, jednom ekipnom državnom prvenstvu, dva regionalna prvenstva, grand prix sustavu natjecanja, te mitinzima u domovinij i susjednim zemljama.

Prijevoz na pripreme osigurali su sportski direktor i tata Majsec sa kombi vozilima. Transfer Srima - Šibenik i natrag, kombi Olimp i Shuttle Iljaš kojim je upravljao Filip Husnjak.  Na kraju se posebno zahvaljujemo obitelji Iljaš na gostoprimstvu.