Na Prvenstvu Hrvatske u Rijeci Olimpovci osvojili medalje u individualnim i štafetnim nastupima

Na Prvenstvu Hrvatske u Rijeci Olimpovci osvojili medalje u individualnim i štafetnim nastupima
Datum: 26.12.2017

RIJEKA: Od četvrtka 21. prosinca do subote 23. prosinca 2017. godine u Rijeci je održano Prvenstvo Hrvatske u 25 metarskim bazenima. Nastupilo je 388 plivačica i plivača iz 33 hrvatska plivačka kluba. Natjecatelji koji su kroz sustav kvalifikacija na regionalnim prvenstvima Hrvatske stekli pravo nastupa na ovom natjecanju borili su se za naslove državnog prvaka u seniorskoj, mlađe seniorskoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj konkurenciji. Na prelijepom zdanju plivačkog kompleksa Kantrida nastupilo je devet plivačica i plivača Plivačkog kluba Olimp Zabok pod ravnanjem sportskog direktora prof. Ivice Androića koji su i na ovom prvenstvu ostavili odličan dojam. Najbolji rezultat u muškoj konkurenciji ostvario je junior Karlo Iljaš u disciplini 400 mješovito. Postao je seniorski, mlađe seniorski i juniorski državni prvak s rezultatom (4:29,69).

U ženskoj konkurenciji mlađa juniorka Tesa Novak postala je državna prvakinja u disciplinama 200 slobodno s rezultatom (2:06,93) i 400 slobodno (4:29,09).

Ponovo se i ove godine istakla već poznata i županijskim nagradama posebno nagrađivana ženska štafeta Olimpa u sastavu Tesa Novak, Hana Sivec, Magda Slovenec i Lana Halapir koja je osvojila dvije brončane medalje u štafetnim utrkama na 4 x 50 slobodno (1:50,81) i 4 x 200 slobodno (8:52,29) i dva puta bila blizu postolja osvojivši četvrta mjesta.

Među najbolje hrvatske plivače u svojim kategorijama unutar prvih deset plasmana uvrstili su se mlađi juniori;  Hana Sivec sa petim mjestom  na 50 leptrir, Lana Halapir sa osmim mjestom također na 50 leptir, Vili Sivec sa osmim mjestom na 200 leptir, Lara Lončarić sa osmim mjestom na 50 prsno. Plivački klub Olimp iz Zaboka u tri dana natjecanja plasirao se petnaestak puta u juniorska i seniorska finala. Svoje osobne rezultate na ovom državnom prvenstvu popravili su i Nikola Iveković i Lovro Futivić. Svi Olimpovci su tako na primjeran način i ovaj puta u Rijeci predstavili svoju Krapinsko-zagorsku županiju i grad Zabok.