Michael Phelps i Jana Vranić osvojili medalje

Michael Phelps i Jana Vranić osvojili medalje
Datum: 04.12.2011

 SISAK  PK Sisak Janaf okupio je prošle subote na 7.međunarodnom plivačkom mitingu „Sisak mali 2011.“, 620 plivača i plivačica iz 22 kluba Hrvatske, B i H i Slovenije.  Sisak je još jednom potvrdio status jednog od najjačih plivačkih mitinga za mlađe kategorije, u regiji. Organizacija mitinga  je već  tradicionalno, po uhodanom scenariju tekla besprijekorno .  Plivalo se u tri dobne kategorije; plivačice i plivači M1/W1rođeni 2000. godine, M2/W2 rođeni 2001.,i M3/W3 rođeni 2002. i mlađi/mlađe. Borbeni, srčani, nasmijani …. Veseli u pobjedi, tužni u ne isplivanim vremenima . Gotovo cijeli dan bazen je odjekivao njihovim smijehom. Plivano je ukupno 9 individualnih i jedna štafetna plivačkih disciplina.

 

Dobitni trenerski dvojac, otac i sin Androić u subotu ujutro je okupio najmlađe Olimpovce, koji su pokazali kako brojčano mali ali vrijedan klub, zlata vrijedi.

 

Jedanaestogodišnjakinja, Jana Vranić nastavila je s izvanserijskim  plivačkim rezultatima. Pokazala je kako plivaju najbolji, srušila je dosadašnji rekord mitinga te osvojila zlatnu medalju otplivavši najvrjedniji rezultat na 100 metara slobodno s isplivanih 562 boda, uz to tijekom prijepodneva osvojila je srebro na 100 metara leptir,te u disciplini 100 mješovito.

Za  plivačko iznenađenje se pobrinuo zagorski Michael Phelps, kako ga svi u klubu zovu tj. Vili Sivec  (rođen 2003. godine), osvojio je odlično treće mjesto na 50 metara leptir kao najmlađi plivač mitinga koji se penjao na postolje. 

 

Na plivačkom natjecanju Sisak mali nastupili su se još: Karlo Iljaš, Tihomir Miletić, Nikola Iveković ,Jakov Halapir, Karlo Borovčak, Manuel Jurak, Jakov Bašić , Leon Lončar, Petar Bašić, Ema Vrbanović, Erika Škurina, Klara Očić, Nikolina Juričan, Anamarija Tršinski, Magda Topić, Marta Vidas, Lana Halapir, Marta Muraja, Hana Sivec, Lara Lončarić i Tesa Novak.

 

Plivačka natjecanja nastavljaju se već ovaj tjedan. Mihael Vukić i prof. Ivica Androić odlaze na EP u Poljsku gdje Mihael po prvi puta nastupa kao seniorski reprezentativac, natjecanje se održava od četvrtka do nedjelje u Szczecinu.  Bolji završetak kalendarske godine Olimp nije mogao poželjeti. Ovo je i bez Vukićevog seniorskog reprezentativnog nastupa najbolja sportska godina u povijesti kluba. Samo u ovoj godini Olimpovci su osvojili ukupno 256 medalja na domaćim i inozemnim natjecanjima. Uz Mihaela plivačice Olimpa nastupaju slijedeći vikend na dvodnevnom ekipnom PH u Sisku.