Jana Vranić potopila konkurenciju

Jana Vranić potopila konkurenciju
Datum: 10.10.2011

ŠIBENIK Proteklog vikenda,  PK “Šibenik” bio je organizator tradicionalnog, 7. plivačkog mitinga, “Sv. Mihovil”. Na bazenu Crnica okupilo se  225 plivača (115 plivača i 110 plivačica) iz 14 hrvatskih klubova. Natjecatelji su bili podijeljeni u tri kategorije:

- A kategorija: plivači 97. i plivačice 98. godište
- B kategorija: plivači 98. i plivačice 99. godište
- C kategorija: plivači 99. i mlađi i plivačice 00. godište i mlađe                           Ukupno se plivalo 11 pojedinačnih i 1 štafetna disciplina (4x50 slobodno).

Put Šibenika u subotu ujutro krenulo je 34 Olimpovaca mlađih dobnih skupina praćenih svojim najvjernijim navijačima-roditeljima kako bi već u poslijepodnevnim satima započela borba za medalje.

Najviše medalja za Olimp osvojila je Jana Vranić s osvojenih 5 zlatnih medalja u disciplinama; 50 slobodno, 100 slobodno, 200 slobodno, 50 leptir, 100 leptir, te jednom brončanom medaljom osvojenom u disciplini 100 mješovito. Uz Janu medalje je osvojila i Leonarda Filipović u disciplinama , 50 prsno, brončanu medalju, i  100 prsno, srebrnu medalju. Kod plivača najbliži medalji bio je Lovro Škurina u disciplini 50 leptir gdje je osvojio 4. mjesto. Treba spomenuti kako su i ostali plivači Olimpa koji su bili u Šibeniku ugodno iznenadili svojim osobnim rezultatima. Zamjetan je veliki rezultatski pomak uvođenjem još jednog plivačkog trenera. Naime, po prvi puta na ovo natjecanje išla su i dva trenera PK Olimp-Terme Tuhelj: prof. Ivica Androić i Zvonimir Androić koji nakon povratka iz SAD-a radi s mlađim kategorijama plivača.

Organizator natjecanja birao je i najvrjednije rezultate (200 slobodno+100 mješovito+ 2 najbolje discipline) u sve tri kategorije plivača. U kategoriji C plivača( rođeni 1999. godine i mlađi) najveći zbroj bodova 1234 prikupio je Lovro Škurina. Dok je u istoj skupini C plivačica (rođene 2000. godine i mlađe) najveći zbroj bodova 1971 prikupila Jana Vranić. Oboje su na poklon od organizatora natjecanja dobili glazbenu liniju.

Uz navedene plivače u Šibeniku su nastupili: Emil Štulec, Mislav Hren, Tin Bogdanić, Jurica Obrež, Karlo Iljaš, Rudi Vlajčević, Nikola Iveković, Željko Filipović, Jakov Halapir, Karlo Borovčak, Leon Lončar, Petar Bašić, Vili Sivec, Jakov Bašić, Gordan Čandrlić, Lucija Juričan, Ana Majsec, Dorotea Iveković, Mia Lež, Klara Očić, Nikolina Juričan, Magda Topić, Marta Vidas, Lana Halapir, Magda Slovenec, Hana Sivec, Lara Lončarić, Laura Ulama, Tesa Novak, Helena Čandrlić, i Marta Muraja.

Nakon, za ovo vrijeme, podulje natjecateljske pauze, plivači Olimpa nastupit će 05. studenog na Jesenskom štopingu u Čakovcu gdje se plivaju samo dvije plivačke discipline i to one najzahtjevnije 800 i 1500 slobodno.