Ana Majsec osigurala put na Europsko prvenstvo

Ana Majsec osigurala put na Europsko prvenstvo
Datum: 04.01.2016

Ana Majsec, plivačica Plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj i reprezentativka Hrvatske u plivanju sa invaliditetom nastupila je na međunarodnom plivačkom mitingu za osobe sa invaliditetom u talijanskoj Bresciji. Jednodnevno plivačko natjecanje održano je  20. prosinca 2015. godine. Natjecanje je bilo ekipno. Naša reprezentacija osvojila je ukupno drugo mjesto u konkurenciji 45 zemalja. Ana Majsec nastupila je u disciplinama 400 slobodno i 200 mješovito na kojima je osigurala potrebne norme za nastup na idućem Europskom prvenstvu koje će se održati u Portugalu tijekom travnja 2016. godine. Prije toga Ana će nastupiti i na Prvenstvu Hrvatske za osobe sa invaliditetom u Splitu.

6th International Meeting Brescia
Brescia 20.12.2014.
IZVJEŠTAJ

6. Međunarodno plivačko natjecanje okupilo je preko 100 plivača i plivačica iz 41 talijanskog kluba i plivače iz PET zemalja ( Austrija, Češka, Francuska,Grčka i Hrvatska ).

Natjecanje se održalo u 50 metarskom bazenu i rezultati su priznati za IPC renking listu. Kako su se prema propozicijama natjecanja rezultati bodovali samo ekipno,  u zbroj bodova ulazilo je deset plivača s po dvije discipline, na kraju nije bilo individualnih plasmana. Kako smo mi imali ukupno 16 natjecatelja ( 13 muških i 3 žene )imali smo 2 ekipe. Prvu ekipu činili su: Antonio Franko, Kristijan Vincetić, Dino Sinovčić, Ante Rađa, Antun Brzak, Tomi Brajša, Karlo Knežević, Karlo Rajković,  Matej Petrlić i Ana Majsec.  Drugu ekipu činili su: Sanja Polić, Leonardo Renić,Dario Burić, Luka Plemenčić,  Paula Novina i Albert Sirotich.  Naši plivači su imali 48 nastupa i isplivali ukupno 26 osobnih rekorda, isplivano je 16 MQS normi za IPC EP 2016 i 3 MQS norme za POI 2016. Od novih plivača koji su isplivali norme za IPC EP su Ana Majsec, Paula Novina i Albert Sirotich ( s time da se Pauli i Albertu u Splitu moraju potvrditi nacionalne klase na međunarodnoj klasifikaciji i tada će te norme postati službene ). Ekipno smo zauzeli sljedeća mjesta:

Croatia team 1                 15 458,84 MD bodova    2.mjesto

Croatia team 2                 6 979,97 MD bodova      14.mjesto

 

Plivači su bili u pratnji trenera  Slobodana Glavčića, Igora Berislavića i Ferdinanda Majora, a na putu kao pratnja bio je i Miro Renić i Albertova mama.

ZAGREB: Plivačice i plivači Plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj nastupili su na zadnjem ovogodišnjem plivačkom natjecanju pod nazivom Miting Rekorda 2015. u Zagrebu. Organizator je bio Hrvatski akademski plivački klub Mladost. Održano je 23. prosinca 2015. godine uz sudjelovanje plivačica i plivača iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Na natjecanju se nisu dodjeljivale medalje već je cilj natjecanja bio isplivavanje potrebnih normi za državno prvenstvo i poboljšanje osobnih rekorda za što bolji plasman na ljestvici Hrvatskog plivačkog saveza. U nazočnosti profesora Ivice Androića nastupili su; Suzana Ćorić, Marta Vidas, Tesa Novak, Filip Husnjak, Karlo Iljaš, Nikola Iveković i Vili Sivec. Na reprezentativan su način i ovaj puta u Zagrebu promovirali zagorski slogan Bajka na dlanu. Iduće natjecanje u novoj godini je u Kranju, 16. siječnja 2016. godine za kategorije početnika i kadeta.
 

 

Plivački klub Olimp Terme Tuhelj je u kalendarskoj 2015. godini osvojio 502 medalje.  U odnosu na prošlu godinu 45 medalja više. Od ukupnog broja 225 je bilo zlatnog sjaja, 135 srebrnog i 142 medalje brončanog sjaja.