71 medalja za Olimp na Regionalnom prvenstvu u Sisku

71 medalja za Olimp na Regionalnom prvenstvu u Sisku
Datum: 30.06.2015

SISAK: Plivačice i plivači Plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj nastupili su prošli vikend na ljetnom Regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za Regiju 4 u Sisku. Drugo u rangu po važnosti natjecanje odmah iza državnog prvenstva održano je u već tradicionalno dobroj organizaciji kako Hrvatskog plivačkog saveza tako i plivačkih klubova regije koji su uvelike organizacijski pomogli domaćinu Plivačkom klubu Sisak Janaf.  Uz nazočnost tristotinjak natjecatelja od početnika pa sve do seniora  iz  teritorijalno najveće regije u Hrvatskoj koja obuhvaća plivačke klubove iz Osijeka, Đakova, Vinkovaca, Koprivnice, Čakovca, Varaždina, Varaždinskih Toplica i Tuheljskih Toplica, dvodnevno natjecanje podijeljeno u četiri dijela održano je na 50 metarskom zatvorenom bazenu ŠRC Sisak. Prema propozicijama organizatora plivači iz svih ponajboljih klubova u regiji plivali su u kategorijama seniora, mlađih seniora, juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta i početnika 17 individualnih plivačkih disciplina i četiri štafetne utrke. Radi se o iznimno zahtjevnom natjecanju jer se u kratkom vremenu pliva velik broj disciplina. Starijim kategorijama plivača to je jedna od zadnjim mogućnosti za hvatanje potrebnih normi  za ljetno državno prvenstvo, a najmlađima je to zadnje i najvažnije natjecanje u sezoni za što bolji plasman na ljestvici najsvestranijih plivača  u Hrvatskoj. Na regionalnim natjecanjima prema propozicijama medalje se dijele u kategorijama početnika i mlađih kadeta, a ostalima se objavljuju rezultati.  Plivački klub Olimp Terme Tuhelj pod vodstvom sportskog direktora prof. Ivice Androića i trenerice mlađih kategorija mag. kin. Maje Bešenić  nastupio je sa 26 natjecatelja u svim kategorijama. Već tradicionalno polučili su odlične rezultate.

 

Osvojili su ukupno 71 pojedinačno odličje, 31 zlatno, 22 srebrna i 18 brončanih. U štafetama je osvojeno 9 odličja. Pobrojati sve mnogobrojne rezultate dvodnevnog natjecanja zahtjevna je misija jer se neki od plivača pojavljuju kao pobjednici u više dobnih kategorija što bi zasigurno stvorilo dodatnu konfuziju. Ovaj puta pobrojat ćemo samo pobjednike i štafetne utrke u kojima Olimpovci već tradicionalno osvajaju medalje.

Najbrži u subotnjem jutarnjem dijelu bili su; Tesa Novak u kadetima osvojivši zlatna odličja u svim dobnim kategorijama na 400 slobodno,  Mia Hren na 50 slobodno među najmlađima i kao mlađa kadetkinja, te na 50 leptir i 200 mješovito među najmlađima. Plivač, Filip Husnjak bio je najbrži u općoj kategoriji na 400 slobodno, a Vili Sivec u mlađim kadetima na 50 i 400 slobodno. Nikola Iveković je u kadetima osvojio prva mjesta na 200 prsno i 400 slobodno. Patrik Erceg pobijedio je među najmlađima na 50 slobodno, kao i Mauro Šipek Glavač na 200 mješovito. U subotu popodne plivao se drugi dio Regionalnog prvenstva. Mihael Vukić i Vili Sivec pobijedili je u disciplini 100 leptir, Nikola Iveković bio je najbrži na 200 mješovito, a Mauro Šipek Glavač na 50 prsno. Među plivačicama je Mia Hren bila najbrža na 50 leđno i 50 prsno. Muška kadetska štafeta Olimpa u sastavu; Nikola Iveković, Manuel Jurak, Željko Filipović i Vili Sivec pobijedila je u disciplini 4 x 200 slobodno, a ženska štafeta u sastavu Tesa Novak, Lara Lončarić, Marta Vidas i Lana Halapir bila je druga.

U nedjeljnom jutarnjem dijelu najbrži su bili: Tesa Novak i Vili Sivec sa zlatnim odličjima na 100 i 800 slobodno. Nikola Iveković bio je najbrži među kadetima na 100 slobodno. Olimpova štafeta mlađih kadeta u sastavu Luka Žmegač, Ivan Bogdanić, Mauro Šipek Glavač i Patrik Erceg odvojila je srebrnu medalju na 4 x 100 mješovito, a ženska mlađe juniorska štafeta u sastavu Marta Vidas, Lara Lončarić, Tesa Novak i Lana Halapir bila je brončana. U nedjelju popodne, Nikola Iveković bio je najbrži na 100 prsno i 200 slobodno.  Mihael Vukić i Vili Sivec bili su najbrži na 50 leptir, a Tesa Novak na 200 slobodno. Muška kadetska štafeta Olimpa u sastavu Nikola Iveković, Lovro Futivić, Željko Filipović i Vili Sivec bila je zlatna na 4 x 100 slobodno. Druga muška štafeta mlađih kadeta u sastavu Patrik Erceg, Gašpar Futivić, Bruno Ricijaš i Mauro Šipek Glavač osvojila je srebro na 4 x 100 slobodno u kategoriji mlađih kadeta.

Pored navedenih ponajboljih Olimpovaca na Regionalnom prvenstvu Hrvatske za našu Regiju 4 odlično su plivali i popravili svoja osobna vremena: Ana Majsec, Magda Slovenec, Ivana Vlašić, Tin Bogdanić, Andrija Anić, Roko Damiani i Karlo Agrež.

Uz ovakav broj odličnih mlađih plivača PK Olimp Terme Tuhelj ne mora se bojati svoje plivačke budućnosti. Kao promotori slogana Bajka na dlanu još jednom su na dostojan način prezentirali svoju Krapinsko zagorsku Županiju. Najmlađim plivačima slijedi ljetni odmor, a stariji nastupaju idućeg vikenda na međunarodnom mitingu Zlatni medvjed u Zagrebu na Šalati.