47 medalja sa Regionalnog PH za početnike i mlađe kadete u Siska

47 medalja sa Regionalnog PH za početnike i mlađe kadete u Siska
Datum: 25.06.2017

SISAK: Mlađi kadeti i početnici plivačkog kluba Olimp Zabok predvođeni trenerom mag. cin. Majom Martinić nastupili su prošlu subotu na Regionalnom prvenstvu Hrvatske za Regiju 4 u Sisku. Plivačko natjecanje održano je u organizaciji  Hrvatskog plivačkog saveza  i plivačkih klubova regije koji su pomogli domaćinu, Plivačkom klubu Sisak Janaf.  Prema novom ustroju plivali su mlađi kadeti i početnici po prvi puta odvojeno od ostalih kategorija i održano je na olimpijskom 50 metarskom zatvorenom bazenu ŠRC Sisak uz nazočnost 187 natjecatelja  iz devet plivačkih klubova naše regije. Nastupili su plivački klubovi; Osijek Žito, Čakovečki plivački klub, Međimurje iz Čakovca, Vinkovački plivački klub, Barok iz Varaždina, Plivački klub Varaždinske Toplice, Plivački klub Cerine iz Koprivnice, Olimp Zabok i domaćin Sisak Janaf.  Prema propozicijama jednodnevno natjecanje bilo je podijeljeno u dva dijela programa uz zahtjevan plivački program u relativno kratkom vremenu. Plivački klub Olimp Zabok nastupio je sa ekipom od 17 natjecatelja, 6 djevojčica i 11 dječaka. Olimpovci su ukupno u individualnim i štafetnim utrkama osvojili 47 medalja, od toga 20 u štafetama. Zlatnih je bilo 19, srebrnih 16 i brončanih 12.

Najbolji pojedinac iz redova Olimpa bio je mlađi kadet Patrik Erceg koji je osvojio 6 individualnih zlatnih medalja. Ovim nastupom potvrdio je nastup na državnom kadetskom prvenstvu. Bio je najbolji u svim disciplinama u kojima je nastupio. Isti broj medalja osvojila je i mlađa kadetkinja Jana Pavalić u konkurenciji sa godinu dana starijim plivačicama što je također iznimam rezultat.

Pet medalja osvojio je u kategoriji početnika Leon Novak, a četiri mlađi kadet Mauro Šipek Glavač. Tri medalje osvojila je i početnica Lori Šipek Glavač, a po jednu mlađa kadetkinja Vanja Bartol, Emma Horvat i Ivan Bogdanić. Muško ženska štafeta početnika Olimpa iz Zaboka na 4 x 50 mješovito u sastavu Toto Šipek Glavač, Lori Šipek Glavač, Emma Horvat i Leon Novak osvojila je prvo mjesto, a na 4 x 50 slobodno bila je druga. Muška mlađe kadetska štafeta na 4 x 100 slobodno u sastavu Mauro Šipek Glavač, Ivan Bogdanić, Patrik Erceg i Roko Damiani osvojila je prvo mjesto , a na 4 x 100 mješovito bila je druga. Mlađe kadetska ženska štafeta na 4 x 100 slobodno u sastavu Vanja Bartol, Marija Žnidarec, Jana Pavalić i Gita Vlahek osvojila je drugo mjesto , na 4 x 100 mješovito bila je četvrta. Pored osvajača medalja za Olimp u prvih deset plasmana uvrstili su se još i Ivan Fučkar, Andrija Anić, Matija Bartol, a blizu top deset Noa Benčić i Pio Žnidarec koji su popravili svoja osobna vremena.

Mlađim kadetima i početnicima koji nemaju isplivane norme za državno prvenstvo ovo je zadnje natjecanje ljetnog dijela programa, a starije plivače čeka Regionalno prvenstvo početkom idućeg mjeseca također na 50 metarskom olimpijskom bazenu u Sisku.