Četiri pehara i devet medalja na Mitingu sveti Patrik 2016.

Četiri pehara i devet medalja na Mitingu sveti Patrik 2016.
Datum: 22.03.2016

ZAGREB. Plivačice i plivači Olimpa Terme Tuhelj nastupili su prošli vikend u Zagrebu na 12. Mitingu svetog Patrika koji je uspješno organizirao Plivački klub Novi Zagreb. Plivalo se na 25 metarskom bazenu Utrina uz sudjelovanje 745 natjecatelja iz 23 ponajbolja hrvatska kluba. Plivački klub Olimp Terme Tuhelj pod stručnim vodstvom profesora Ivice Androića i mag. kin. Maje Bešenić nastupio je sa 7 plivačica i 13 plivača. Sveti Patrik je dvodnevno plivačko natjecanje namijenjeno mlađim kategorije plivača koji su se natjecali u četiri dobne kategorije. U subotu popodne, 19. ožujka godine plivali su natjecatelji u kategorijama (A) 2004. i (B) 2005. godište, dionice od  50 metara, a nedjelja u jutro bila je rezervirana za kategorije (C) 2006. i  (D) 2007. Godište koji su plivali 25 metarske dionice. Prema propozicijama organizatora najmlađe su kategorije bile otvorenog tipa, pa su mogli nastupiti i mlađi natjecatelji. U veselju i sportskom bodrenju velikog broja gledatelja plivale su se sve četiri plivačke tehnike (leptir, leđno, prsno i kraul) za pehar pun bombona najbržem u svakoj kategoriji. Medalje su se dijelile najboljima u svakoj disciplini i svakoj kategoriji. Na kraju natjecanja u oba dana plivala se i štafetna utrka koja je još dodatno pospješila i ovako glasnu i veselu podršku s tribina. Za Plivački klub Olimp Terme Tuhelj na ovom natjecanju nastupili su; Tesa Novak,  Mia Hren, Jana Pavalić, Nika Horvat, Marija Žnidarec, Lori Šipek Glavač, Klara Šeatović, Patrik Erceg, Mauro Šipek Glavač, Bruno Ricijaš, Gašpar Futivić, Petar Pavalić, Roko Damiani, Andrija Anić, Viktor Ostriž, Toto Šipek Glavač, Pio Žnidarec, David Ricijaš, Leon Lončar i Manuel Vorih.

U oba dana natjecanja Olimpovci su osvojili ukupno 9 medalja od toga 3 zlatne, 4 srebrne i 2 brončanu kao i četiri pokala. Prvog dana natjecanja u subotu popodne Olimpovci su osvojili 4 medalje, dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu. Tesa Novak je u kategoriji (A – 2004. godište) bila zlatna na 50 leptir i 50 slobodno, brončana na 50 prsno. U disciplini 50 leđno osvojila je šesto mjesto. U ukupnom zbiru četiri discipline osvojila je pokal za treće mjesto. Patrik Erceg je u kategoriji (B – 2005. godište) bio srebrni na 50 prsno. Na 50 slobodno bio je četvrti, na 50 leptir peti i na 50 leđno deveti osvojivši pritom i pokal za treće mjesto.

Drugog dana natjecanja Olimpovci su osvojili 5 medalja od toga jednu zlatnu, tri srebrne i jednu brončanu. Mauro Šipek Glavač je u kategoriji (C – 2006. godište) bio zlatni na 25 leptir i srebrni na 25 leđno. Na 25 prsno i slobodno bio je nadomak medalje osvojivši četvrto mjesto. U ukupnom zbiru četiri discipline osvojio je pokal za drugo mjesto. Mia Hren je u kategoriji (D – 2007. godište i mlađe) bila srebrna  na 25 leptir i 25 slobodno i brončana na 25 leđno. U disciplini 25 prsno bila je četvrta. U ukupnom zbiru osvojila je  pokal za treće mjesto. Od ostalih rezultata vrijedno je spomenuti da je  Jana Pavalić kao debitant na natjecanju u kategoriji (D – 2007.  godište) osvojila peta mjesta na 25 leptir i leđno, šesto na 25 slobodno u konkurenciji 75 plivačica. Na kraju programa plivačice i plivači Plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj osvojili su 12 mjesto u mješovitoj muško – ženskoj štafeti discipline 8 x 25 slobodno. Štafetu su plivali; Mauro Šipek Glavač, Roko Damiani, Nika Horvat, Marija Žnidarec, Leon Novak, Toto Šipek Glavač, Jana Pavalić i Mia Hren.

Svi ostali plivači popravili su svoja osobna vremena i ovaj puta u Zagrebu na reprezentativan način predstavili svoju Krapinsko zagorsku županiju i slogan „Bajka na dlanu“. Plivačka sezona u punom je tijeku. Iduće natjecanje je međunarodnog karaktera početkom travnja u Celju.