Olimpovci plivali u Rijeci, Puli i Zagrebu

Olimpovci plivali u Rijeci, Puli i Zagrebu
Datum: 27.03.2019

RIJEKA: Ženska ekipa Olimpa iz Zaboka nastupila je na ovogodišnjem Ekipnom prvenstvu Hrvatske u plivanju održanom prošli vikend 15. i 16. ožujka u Rijeci na plivalištu Kantrida, organiziranom za najbolje hrvatske plivačke klubove rangirane u A i B divizije (od 1. do 16. mjesta). Plivačice Olimpa put Rijeke krenule su iz baze Termi Tuhelj u sastavu; Jana Pavalić (2007.); Tesa Novak (2004.); Hana Sivec (2003.); Lara Lončarić (2003.); Magda Slovenec (2002.); Lana Halapir (2002.). Nakon tri dijela natjecanja na kojima su prema propozicijama Hrvatskog plivačkog saveza u svakoj disciplini plivale po dvije predstavnice svakog kluba, plivačice Olimpa su odličnim plivanjem zauzele treće mjesto i zadržale status u diviziji B. Ukupno su osvojile 14 734 FINA boda. U konkurenciji su bile plivačice iz plivačkih klubova Jadran iz Splita, Jug iz Dubrovnika, Zagrebački plivački klub, Sisak Janaf, Novi Zagreb, Barok iz Varaždina i Kantrida iz Rijeke. Pobjednice su postale plivačice Zagrebačkog plivačkog kluba koje iduće godine plivaju u višem razredu. Na ovom državnom natjecanju sudila je i naša licencirana sutkinja Sanja Halapir.

PULA: Muška ekipa Olimpa iz Zaboka nastupila je istovremeno u Puli na Ekipnom prvenstvu Hrvatske divizije C. Olimpovci su nastupili u sastavu; Patrik Erceg (2005.); Gašpar Futivić (2004.); Petar Pavalić (2004.); Vili Sivec (2003.); Nikola Iveković (2001.). Plivali su u konkurenciji plivačkih klubova Arena iz Pule, Jadera iz Zadra, Orion iz Vinkovaca, Čakovečki plivački klub, Novi Zagreb, Delfin iz Rovinja, Pula, Međimurje iz Čakovca, Vinkovački plivački klub, Virovitica i Dupin iz Zagreba. Iako u prosjeku najmlađi Olimpovci su u neizvjesnoj i uzbudljivoj završnici osvojili ukupno drugo mjesto sa osvojenih 12 494 FINA boda. Pobjednici su bili plivači Arene iz Pule.

ZAGREB: Plivački klub Novi Zagreb bio je organizator 15. plivačkog natjecanja za najmlađe pod nazivom Miting sv. Patrika 2019. Osnovna ideja takvog tipa natjecanja je popularizacija plivanja kod najmlađe populacije plivača i njihova priprema za buduća natjecanja. U subotu i nedjelju 16. i 17. ožujka 2019. godine plivalo je ukupno osamstotinjak plivačica i plivača iz 26 hrvatskih klubova. Plivački klub Olimp iz Zaboka nastupio je sa 17 natjecatelja. U oba dana natjecanja ukupno su osvojili 6 medalja, 5 zlatnih i 1 srebrnu. U subotnjem dijelu programa najbolja plivačica bila je Emma Horvat (2008.) sa osvojene 2 medalje, zlatnu na 50 leptir i srebrnu na 50 slobodno. U ukupnom zbiru iz 4 discipline osvojila je pokal za drugo mjesto. Unutar prvih 10 uvrstio se Leon Novak (2007.). Olimpova mješovita štafeta na 4x50 slobodno u sastavu Vanja Bartol, Patrik Dinjar, Emma Horvat i Leon Novak osvojila je 10. mjesto. U nedjeljnom dijelu programa odličan je bio Toto Šipek-Glavač (2010.) sa osvojene 4 zlatne medalje i peharom za ukupnu pobjedu u svom godištu. Pobijedio je u disciplinama 25 leptir, prsno i slobodno. Unutar prvih 10 plasirala se Helena Dinjar (2010.). Boje Olimpa na ovom natjecanju branili su još i Enio Horvat, Ivan Fučkar, Matija Bartol, Niki Horvat, Dominik Kramarić, Gita Vlahek, Lucija Borošak, Sara Kerep, Hana Blažević i Lori Šipek-Glavač.

(Photo by Saša Vlahek)